Τα παιδιά έχουν δικαιώματα!!

Την Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου ανέλαβαν δράση!
Ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο θέμα και απεικόνισαν με διάφορες βιωματικές  δράσεις τα δικά τους δικαιώματα, τα οποία δυστυχώς σε κάποιες χώρες δε θεωρούνται δεδομένα.

Ζωγράφισαν, έφτιαξαν παζλ, ταυτίστηκαν με παιδιά που περνούν δύσκολα και στολίσαμε το σχολείο μας με παιδικές δημιουργίες. Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές έγραψαν σε κορδέλα τα δικαιώματά τους, την έβαλαν στο μέτωπο και ξαπλωμένοι χέρι χέρι σχημάτισαν έναν κύκλο αγάπης στο προαύλιο του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό ήθελαν να δείξουν πως όλα τα παιδιά μαζί είναι ένα γίνονται μία αγκαλιά που έχει τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις. Η ζωή καμιά φορά είναι άδικη, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε πως όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Επειδή όμως δε μένουμε μόνο στη θεωρία, με αφορμή την ημέρα αυτή, πραγματοποιήσαμε μία εκδρομή στο παλιό Δημαρχείο της Χώρας, όπου εφαρμόσαμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας. Ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Σιώτος και η  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ευγενία Αλοιμόνου  μας υποδέχτηκαν και συζήτησαν με τα παιδιά διάφορα θέματα που τους έθεσαν. Στη συνέχεια  οι  μαθητές σε ρόλο δημάρχου και δημοτικών συμβούλων συζήτησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για θέματα που αφορούν τα ίδια, το σχολείο τους, αλλά και το νησί τους. Μέσα σε κλίμα δημοκρατικό όλες οι τάξεις εξέφρασαν την άποψη τους, σημείωσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και πρότειναν λύσεις. Ευχαριστούμε θερμά τον Δημαρχο και την Πρόεδρο για τη ζεστή φιλοξενία τους και τον πολύτιμο χρόνο τους.

Ας μην ξεχνάμε να δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία την αγάπη μας σε όλα τα παιδιά? την έχουν ανάγκη και είναι δικαίωμά τους!