Ένα σχολείο που διαφέρει

Τις ημέρες αυτές της εθνικοθρησκευτικής εορτής της 25ης Μαρτίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης δίνουν δείγματα αγάπης προς την πατρίδα και τιμή προς τους ήρωες του 21. Είναι εκείνοι που πρόσφεραν τη ζωή τους για την ελευθερία, την πίστη την αγία, την πατρίδα και την οικογένεια.

Διδακτικό προσωπικό μαθητές και μαθήτριες δίνουν σε όλους μας με τις καλά προετοιμασμένες σχολικές εκδηλώσεις τους τον καλύτερο εαυτό τους, για να μεταδώσουν και στις σημερινές γενεές αυτά τα ιδανικά που σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, αν θέλουμε ο άνθρωπος να μη χάσει τον σωστό προσανατολισμό του.

Είχαμε την ευκαιρία να παραστούμε στην εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου του Εξωμβούργου στην Τήνο. Θαυμάσαμε τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την συλλογικότητα που χρησιμοποιήθηκαν από διευθύντρια, διδακτικό προσωπικό, τους μαθητές και μαθήτριες αυτού του Σχολείου, αλλά και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Σίγουρα είναι ένα σχολείο και δικαίως χαρακτηρίζεται ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος. Και αυτό όχι για το κτήριο στο οποίο στεγάζεται που αποτελεί την ακρόπολη της Τήνου, ούτε για το φυσικό περιβάλλον, που είναι ένας αληθινός επίγειος παράδεισος, αλλά για την όλη εργασία που γίνεται εκεί.

Θα πρέπει όλοι οι γονείς της ενδοχώρας να το στηρίξουν με κάθε μέσο και προπάντων στέλνοντας τα παιδιά τους εκεί, ώστε να αναβαθμίζεται και όχι να υποβαθμίζεται λόγω μικρού αριθμού μαθητών και μαθητριών. Σίγουρα δεν θα το μετανιώσουν!