«Οι Πίνακες Ζωντανεύουν 2»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου με χαρά σάς παρουσιάζουν για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά το ημερολόγιό τους για το έτος 2022!

Η έκδοση του παρόντος ημερολογίου αποτελεί το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας παιδιών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

 «…Για ενάμιση μήνα μετατρέψαμε το σχολείο σε ένα απέραντο βεστιάριο. Σε έναν τεράστιο διάδρομο, φέραμε όλοι, παιδιά και δάσκαλοι, υφάσματα, σεντόνια, μαντίλια, κουρτίνες και, κάπως έτσι, μεταμορφώσαμε τα παιδιά σε ήρωες των ζωγράφων. Φωτογράφιζα τα παιδιά ακόμα και στα διαλείμματα… Ο ρόλος των συναδέλφων ήταν καθοριστικός, συμμετείχαν όλοι στο στήσιμο, στα ρούχα, στο βάψιμο, στον φωτισμό. Μια απλή μηχανή, μια λάμπα γραφείου και το φως το φυσικό, αυτά είχαμε στη διάθεσή μας. Τα παιδιά έβγαζαν τις μάσκες και κάναμε τις φωτογραφίσεις. Πίσω από τη μάσκα ήταν τόσο μεγάλη η χαρά… Χαίρονταν που έμπαιναν στην ψυχολογία του πίνακα και ανυπομονούσαν να δουν το αποτέλεσμα.»

         Γιώργος Μπασινάς,  Συνέντευξη  στην Εφημερίδα  Τα Νέα 13.01.2021

 

<<Οι Πίνακες ζωντανεύουν 2>>

Υπεύθυνος προγράμματος – Φωτογραφίες: Γιώργος Μπασινάς

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Δελασούδα, Ελισάβετ Κιουλμουράτογλου, Αγγελική Θεοχάρη, Ελένη Σκλαβούνου, Χριστίνα Ντόκου, Ιωάννα Καραγιάννη, Μαρία Μπανάσα, Ευαγγελία Κυρκοπούλου.

Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου μας.

Σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να έχετε μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και χαμόγελα!

Η διευθύντρια

Τίνα Φρίμα