Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης

Παρακάτω ακολουθεί μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης για τη διαχείριση της δύσκολης και πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης COVID 19 από τη, κ. Άννα Ασλανίδου, Ψυχολόγο MA-Msc.

Είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεστε χωρίς την οργάνωση που έχει η τυπική σας καθημερινότητα. Χωρίς την κούραση του μυαλού και του σώματος πάντα λείπει κάτι και απλά περιμένουμε να περάσει ο χρόνος. Το καλύτερο «φάρμακο» είναι το πρόγραμμα, συνδέομαι για τα μαθήματα μου, διαβάζω, γυμνάζομαι, βλέπω tv, μιλάω με τους φίλους μου.

Είναι φυσιολογικό να νιώθετε κάποιες φορές ένταση, προέρχεται από την απόλυτη συνύπαρξη με τα αδέλφια και τους γονείς σας. Το καλύτερο «φάρμακο» για την κατάσταση αυτή είναι να το συζητήσετε με τους δικούς σας.

Είναι φυσιολογικό να ανακαλύψετε και να αντιληφθείτε πληροφορίες, αντιδράσεις, συναισθήματα για τα μέλη της οικογένειας σας που δεν τις ξέρατε! Τους παρατηρείτε και αφουγκράζεστε περισσότερο. Το καλύτερο «φάρμακο» είναι να το συζητήσετε άφοβα! Μην κρατάτε το βάρος μέσα σας.

Είναι φυσιολογικό οι γονείς να βάζουν πρόγραμμα για την έκθεση σας στο διαδίκτυο, για τα βιντεοπαιχνίδια και την tv. Το καλύτερο «φάρμακο» είναι η αποδοχή των ορίων, αλλά και η συμμετοχή στις δουλειές του σπιτιού, όπως μαγείρεμα, συμμάζεμα κ.λ.π..

Είναι φυσιολογικό να ακούγονται συνέχεια πληροφορίες για τον COVID 19 που σας φοβίζουν και τρομάζουν. Το καλύτερο «φάρμακο» είναι οι πράξεις που προάγουν την προστασία και σεβασμό προς το δώρο της ζωής! Τήρηση των μέτρων, αλλά και συζήτηση για όλο αυτό που συμβαίνει.

Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να βαριέστε όταν επιμείνουν οι γονείς να γίνονται μέσα στην ημέρα πράγματα μαζί, όπως φαγητό, περπάτημα, ταινία! Το καλύτερο «φάρμακο» είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε αυτή τη νέα περιπέτεια του μαζί!

Είναι φυσιολογικό που νιώθετε ότι αυτές οι Άγιες Μέρες του Πάσχα είναι πολύ διαφορετικές από το βίωμα και την εικόνα που έχουμε στις ψυχές μας για αυτό, όχι Εκκλησία, όχι δώρα και λαμπάδα από τον νονό ή τη νονά, όχι μεγάλα τραπέζια με παππούδες, γιαγιάδες και συγγενείς. Το καλύτερο «φάρμακο» είναι να προσευχηθούμε και ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID 19.