Η ΑΝΙΜΑ στο σχολείο μας!

Τι σημαίνει άγρια ζωή; Υπάρχουν γεράκια και αλεπούδες στην πόλη; Πετούν κουκουβάγιες και γκιώνηδες έξω από το παράθυρό μας κάθε βράδυ; Κρύβονται σκαντζόχοιροι και χελώνες στον κήπο μας; Ποιος θα μας το ‘λεγε…

Η άγρια φύση βρίσκεται παντού και θριαμβεύει!

Την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα σε ένα κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων. Γνώρισαν τα είδη άγριας πανίδας του αστικού οικοσυστήματος και τις απειλές που αντιμετωπίζουν και συνδέθηκαν ζωντανά με το Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ, του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Έμαθαν για την παροχή πρώτων βοηθειών και την περίθαλψη ζώων, συζήτησαν πραγματικές ιστορίες τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων, και γνώρισαν διαδικτυακά κάποιους από τους μικρούς «άγριους» φίλους μας.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως από την κ. Έλενα Εφραιμίδου και την ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας μετέφερε.

Στο τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης έγιναν ανάδοχοι ένος ενήλικου σκατζόχοιρου, ο οποίος βρίσκεται στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, μέχρι την απελευθέρωση του!