Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του εορτασμού της « 9ης ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022» που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή ημέρα αθλητισμού οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας υλοποίησαν πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων και δράσεων σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Στόχος ήταν η ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας και ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.
Αρχικά οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε αγώνες βάδην εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου και εκτός, περιμετρικά του χωριού των Λουτρών. Η διαδρομή οικεία για τα ίδια αλλά εμπλουτισμένη με εναλλακτικούς τρόπους βαδίσματος (πλάγια βήματα, ζικ ζακ κ.α.) που επέτειναν τον ενθουσιασμό τους!
Τα παιδιά έδωσαν ενεργά το παρόν σε μια αθλητική δραστηριότητα που τα γέμισε χαρά και τα ενέπνευσε να επικεντρωθούν στις δικές τους δυνάμεις και όχι στον ανταγωνισμό προς τον «άλλον».
Με το τερματισμό του αγώνα προχωρήσαμε σε χαλαρωτικές διατάσεις στο προαύλιο χώρο…
Εν συνεχεία οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και videos αναφορικά με τον αθλητισμό/άθληση και τους ολυμπιακούς αγώνες. Ακολούθησε συζήτηση για την αξία της άθλησης στην υγεία και στην καθημερινότητά μας αλλά και τη σημασία της ευγενούς άμιλλας τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και στην καθημερινή αλληλεπίδραση τους με αλλά παιδιά.
Τέλος κλείσαμε με μια ευχάριστη επίσκεψη στην καφετέρια Serviam όπου τα παιδιά ξεκουράστηκαν και απόλαυσαν σνακ και χυμό συζητώντας την εμπειρία τους!