Η Κυρά – Σαρακοστή (κατασκευή)

 

3 κούπες αλεύρι

1 κούπα αλάτι

1 κούπα νερό

μπαχαρικά για το στόλισμα

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το νερό και το αλάτι και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική και ωραία ζύμη.

Πλάθουμε την Κυρά Σαρακοστή με το ζυμάρι, φτιάχνοντας το σώμα, τη φούστα, το πρόσωπο (μάτια μύτη και προσοχή δεν βάζουμε στόμα γιατί νηστεύει, στο κεφάλι προσθέτουμε ένα σταυρό, 7  πόδια που αντιστοιχούν στις 7 εβδομάδες μέχρι το Πάσχα, δηλαδή την Ανάσταση του Κυρίου), τη διακοσμούμε όπως θέλουμε χρησιμοποιώντας μπαχαρικά και τη βάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά. Μας ενδιαφέρει να στεγνώσει και όχι να «ψηθεί».

Προσοχή!!! Δεν τρώγεται!!!

Καλή επιτυχία!

Μαρία Δελασούδα