Ένας στρατιώτης ετών 92…στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εορτάστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου, βιωματικά και διαδραστικά. Στην αρχή έγινε μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τις δασκάλες Ιωάννα Γεωργούλα και Ιωάννα Καραγιάννη, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια από τους μαθητές και τον δάσκαλο Μουσικής Αλέκο Χατζίρη.

Στη συνέχεια, τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία και ευλογία να συναντήσουν από κοντά και να πάρουν συνέντευξη από τον καπετάνιο Νίκολα Κούλη, έναν Τήνιο μαχητή του ’40, 92 χρόνων. Μιλώντας στους μαθητές και στις μαθήτριες, διακρίναμε σ’ εκείνον μια υπερήφανη ψυχή, που δεν λύγισε στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και που σήμερα, 75 χρόνια μετά, παραμένει ατσάλινη και θαρραλέα.

Μετά τη συνέντευξη, όλοι οι μαθητές ετοίμασαν ένα πανό με αντιπολεμικά μηνύματα και σύμβολα για την ημέρα του ΟΧΙ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καπετάν Νικόλα που μας τίμησε και τον κ. Γιώργο Γρηγοράκη, διευθυντή του γηροκομείου Τήνου, ο οποίος μας βοήθησε να οργανώσουμε την εκδήλωση και συνόδευσε τον καπετάνιο στο σχολείο μας.